A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
Home
/
Articles
/
[EN] Як плекати командну скромність
31.08.2018
16
3min
[EN] Як плекати командну скромність
[EN] Скромність є однією з тих рис, що не спадають на думку у першу чергу, коли ми уявляємо собі лідера. Проте вона може бути надзвичайно корисною і для самого управлінця, і для його компанії. Що являє собою скромність і як зробити її однією з цінностей своєї команди?
[EN] Навіщо взагалі потрібна скромність? По-перше, вона дозволяє зменшити вплив власного его на прийняття рішень (а саме це є одним з основних джерел помилок). По-друге, вона допомагає залишатись відкритим для сторонніх думок зовсім різних людей. Скромність тісно пов‘язана з двома іншими поняттями – смиренністю та чесністю. Людина не завжди може сказати, чи є вона скромною, проте може відповісти на запитання, чи практикує вона смиренність у повсякденному житті. І це саме те, що потрібно робити лідеру. На думку експерта з лідерства й управління Дена Роквелла, керівникам варто практикувати смиренність не в ізоляції, а в командній взаємодії. Адже з точки зору лідерства, ця якість матиме найбільший сенс, якщо впливає на інших. Він радить таку вправу. Запросіть усіх членів своєї команди на нараду, де запропонуєте їм завершити фразу: «Я б хотів/хотіла стати кращою у…» (тут може бути певна навичка, прояв поведінки, якість характеру тощо), а також відповісти на запитання: «У чому б ви порадили стати кращим мені?».
  Інколи управлінці, перш за все, прагнуть змінювати інших. Скромний лідер починає з власних змін
  При цьому важливо пам‘ятати про такі правила: - Дякувати за поради, а не оцінювати те, що ви почули на свою адресу. - Не пояснювати свою поведінку, не вибачатись за неї, не намагатись виправдати її. - Не змушувати себе діяти відповідно з порадами, які ви почуєте. Але якщо ви приймаєте рішення використати якусь із них, скажіть про це команді й дозвольте запитувати у вас про прогрес. Такі кроки дозволяють практикувати смиренність і допомагати у цьому своїм працівникам. Інколи лідер стикається з вибором: бути скромним і – відповідно – ризикувати (адже почути від членів команди можна різне, у тому числі не дуже приємне) або залишити все, як є. Цей вибір залежить від цінностей управлінця, від того, що для нього важливе. Скромні лідери мають внутрішню мотивацію до вдосконалення себе і свого середовища, адже їхні серця відкриті до змін. Інколи управлінці, перш за все, прагнуть змінювати інших. Скромний лідер починає з власних змін.   За матеріалами A Simple Strategy for Developing Humble Teams
kmbs live
01.05.2023 at 08:10
Test test ...
22.04.2023 at 08:06
test test test ...
26.11.2021 at 10:00
Where to start and how best to build a speech at an international conference? ▪By what signs can you ...
25.08.2021 at 15:37
Літо добігає кінця, і варто згадати найкраще, що у ньому було. Зокрема, цікаві матеріали на OPEN.kmb ...
13.08.2021 at 07:10
«Фінансовий менеджмент лише на 30% складається з математики, решта 70% — психологія. Адже приймаючи ...
09.08.2021 at 08:15
Як HRD побачити процеси щодо людей цілісно та підпорядкувати їх стратегічним цілям бізнесу? Програ ...
06.08.2021 at 11:19
Під час зростання компанії питання щодо людей з побутового рівня виходять на стратегічний — їх більш ...
05.08.2021 at 07:12
"Неможливо змінити напрям вітру, але можна підняти парус, щоб досягти своєї мети", - з цими словами ...