A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
Home
/
Articles
/
[EN] Запитання до лідера
13.07.2018
19
3min
[EN] Запитання до лідера
[EN] Якісні запитання інколи можуть бути кориснішими для розвитку управлінця, аніж дуже розумні відповіді. Але про що саме варто замислюватись? На які запитання відповідати собі?
[EN] Управлінці часто прагнуть вчитись: отримувати нові знання, опановувати нові вміння. Але розвиток лідерів вимагає більшого. Як казав Воррен Бенніс, «ставати лідером – це те ж саме, що й ставати собою». Ден Роквелл, відомий фахівець з лідерства й управління, пропонує наступний перелік запитань, які можна адресувати як самому собі, так й іншим лідерам, що прагнуть розвитку: - Що з того, що я вже знаю, можна застосувати до викликів, які зараз стоять переді мною? - Які справи заряджають мене енергією? Що це про мене говорить? - Що допомагає мені відчути зв‘язок з іншими людьми? А що його блокує? - Коли я відчуваю себе найбільш сильним? Тривожним? Успішним? - Яка моя роль – а не назва посади – в команді? І в компанії в цілому? - Що мені недостатньо зрозуміло? Де я потребую більшої ясності, простоти чи фокусу? - Що мої хобі кажуть про мене як про управлінця? Як вони співвідносяться із моїм лідерським шляхом? - Що мене найбільше фруструє? - Що я найсильніше не хочу спробувати зробити? - Як я міг би максимізувати свої сильні сторони? - Кого зі своєї команди я мав би розвивати найбільше? І як саме? - Хто допомагав мені на моєму шляху? Як саме я змінився завдяки цим людям?  
Запитання мають бути досить простими – у такому випадку вони працюють найкраще
  Гуру менеджменту Пітер Друкер казав, що існує п‘ять найголовніших запитань про вашу організацію, на які варто відповісти: яка ваша місія? Хто ваш клієнт? Що він цінує? Які ваші результати? Який ваш план? Джон Раян, президент Центру креативного лідерства (CCL), пропонує список, який є певним аналогом переліку запитань від Друкера – але про самого управлінця. На його думку, запитання мають бути досить простими – у такому випадку вони працюють найкраще. - Якими є мої пріоритети, коли йдеться про мою сім‘ю, організацію, спільноту? - Скільки часу я інвестую у ці пріоритети разом з правильними людьми? - Що саме я роблю стосовно кожного з пріоритетів? - Навіщо я це роблю? - Що я відчуваю, коли думаю про це? - Що б я хотів робити з того, що не можу робити зараз? - Що сказав би 85-річний я самому собі, дивлячись на своє життя? Однією з найважливіших якостей лідера є спроможність рефлексувати. А правильні запитання – це саме те, що запускає механізм рефлексії і допомагає нам побачити те, що ми не могли або не хотіли бачити раніше.   За матеріалами The Best Leaders Always Ask These Questions12 Leadership Development Questions Any Leader Can Use Today
kmbs live
01.05.2023 at 08:10
Test test ...
22.04.2023 at 08:06
test test test ...
26.11.2021 at 10:00
Where to start and how best to build a speech at an international conference? ▪By what signs can you ...
25.08.2021 at 15:37
Літо добігає кінця, і варто згадати найкраще, що у ньому було. Зокрема, цікаві матеріали на OPEN.kmb ...
13.08.2021 at 07:10
«Фінансовий менеджмент лише на 30% складається з математики, решта 70% — психологія. Адже приймаючи ...
09.08.2021 at 08:15
Як HRD побачити процеси щодо людей цілісно та підпорядкувати їх стратегічним цілям бізнесу? Програ ...
06.08.2021 at 11:19
Під час зростання компанії питання щодо людей з побутового рівня виходять на стратегічний — їх більш ...
05.08.2021 at 07:12
"Неможливо змінити напрям вітру, але можна підняти парус, щоб досягти своєї мети", - з цими словами ...