A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
Home
/
Articles
/
[EN] Коли дані зустрічаються з мистецтвом
09.07.2018
18
4min
[EN] Коли дані зустрічаються з мистецтвом
[EN] Які обмеження мають звичні способі візуалізації даних? Чому мистецтво є дієвим інструментом для відображення інформації? Про це розмірковує у відео Керрі Рой, мисткиня, що працює із даними.
[EN] Деякі думки Керрі Рой: - Зараз візуалізація даних є дуже науковою, я ж стверджую, що деякі дані потребують чогось більш "людського": скажімо, звернення до наших спогадів, емоцій, досвіду - тобто того, що робить нас людьми. - З кожним днем глибшає потреба в інтеграції різних типів даних для того, щоб отримати нові інсайти. І перед нами зараз стоять три найбільші виклики: захопити увагу, зробити абстрактне матеріальним, упоратись зі складністю. Людям потрібно акумулювати свої найкращі інструменти, щоб зуміти подолати ці виклики. І один з цих інструментів – мистецтво. - Одне й те ж завдання можна вирішити по-різному: наприклад, кожен третій питний колодязь у штаті Вісконсин має відчутний рівень пестицидів або гербіцидів. Щоб привернути увагу суспільства до цієї проблеми, можна просто розповісти цей факт - а можна створити скульптуру, що збудить ваші спогади (водопровідний кран, що стоїть на шматку дерева, третина якого - темна, наче токсична). Щодня ми занурюємося в океан інформації. І підключення до нашої пам'яті та емоцій може допомогти зупинитись і більш глибоко замислитись над важливими питаннями.
Перед нами зараз стоять три найбільші виклики: захопити увагу, зробити абстрактне матеріальним, упоратись зі складністю
  - Звичні діаграми не дозволяють вам познайомитись ближче з даними, що не є статистично значущими. Але інколи саме вони є дуже цікавими й містять інсайти. Мистецтво ж дозволяє показати всі дані. - Типова проблема сьогодні - наявність пов'язаних, але водночас відокремлених один від одного потоків інформації. І це не дає нам побачити цілу історію, що стоїть за даними. Людство вижило тому, що ми мали природну властивість: отримувати з оточуючого середовища різні дані й синтезувати їх у повну картинку. Але згодом ми почали сортувати інформацію, складати окремі діаграми для різних типів даних – і відтак втрачати цілісність, контекст. - Віртуальна реальність може допомогти нам створювати цілі простори з даних. Наприклад, проект WordCAKE візуалізує слова, які найчастіше казали президенти США (від Рейгана до Обами) у своїх промовах. Вони зображені у вигляді тунелю у віртуальній реальності, де найбільш вживані слова знаходяться ближче до центру. Людина може побувати всередині цього тунелю і взаємодіяти зі словами навколо себе. - Я вірю, що, представляючи дані у нові способи, ми дивимось на речі із нової точки зору - і завдяки цьому народжуються інновації. Наші стосунки з даними - це щось більше за науку чи цифри. І ми маємо не просто читати цифри - а відчувати їх.
kmbs live
01.05.2023 at 08:10
Test test ...
22.04.2023 at 08:06
test test test ...
26.11.2021 at 10:00
Where to start and how best to build a speech at an international conference? ▪By what signs can you ...
25.08.2021 at 15:37
Літо добігає кінця, і варто згадати найкраще, що у ньому було. Зокрема, цікаві матеріали на OPEN.kmb ...
13.08.2021 at 07:10
«Фінансовий менеджмент лише на 30% складається з математики, решта 70% — психологія. Адже приймаючи ...
09.08.2021 at 08:15
Як HRD побачити процеси щодо людей цілісно та підпорядкувати їх стратегічним цілям бізнесу? Програ ...
06.08.2021 at 11:19
Під час зростання компанії питання щодо людей з побутового рівня виходять на стратегічний — їх більш ...
05.08.2021 at 07:12
"Неможливо змінити напрям вітру, але можна підняти парус, щоб досягти своєї мети", - з цими словами ...