A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
Home
/
Articles
/
[EN] Дві голови – краще: як правильно обирати партнера для бізнесу
14.03.2019
15
3min
[EN] Дві голови – краще: як правильно обирати партнера для бізнесу
[EN] З якими труднощами можна зіткнутися під час пошуку бізнес-партнера? Як обрати "свою" людину і не наробити "чужих" помилок? Про це розповів Сергій Ноздрачов, в</em><em>икладач авторської програми «Партнерство в бізнесі» Києво-Могилянської бізнес-школи, професійний підприємець та інвестор з 25-річним досвідом.
[EN] [embed]https://www.mixcloud.com/Kyiv_Mohyla_Business_School/kmbs-партнерство-в-бізнесі-сергій-ноздрачов/[/embed] Людей зазвичай цікавлять відповіді на запитання: «Як знайти партнера?», «Як обрати партнера?» та «Як з ним домовитись?». Багатьом здається, що саме ці запитання – найголовніші. Однак, існують інші, важливіші. Наприклад, «Чи потрібен мені партнер?» та «Для чого він мені потрібен?», «Що я можу дати партнеру?». Відповіді на ці запитання – найкращий критерій для вибору партнера.
Починаючи свою справу, люди роблять багато помилок. Перша, майже не пов’язана с партнерством – починати той бізнес, який не варто було.
Другою у топі помилок можна вважати неправильний вибір партнера. Ми обираємо або тих, хто схожий на нас, або тих, хто умовно є поруч: родичі, друзі. З одного боку, у мене є успішні кейси, але все-таки вибір партнера має бути свідомим, партнер має нас доповнювати.  
 У бізнесі вважається, що робити помилки – не страшно. Але не треба робити великих і чужих помилок
  Також доволі популярною помилкою є те, що люди вірять у непохитність домовленостей. Домовлятися «на березі» можна, але варто пам’ятати, що не вдасться передбачити все. Можливо, варто узгодити принципи, згідно з якими ви зможете передомовитися. Це найкращі світові практики, які я пропустив через свій досвід. Є і речі, про які я ніде не читав, але багато чув від друзів, клієнтів. Важливо вибудувати прості людські стосунки з партнером: покликати на каву чи обід, провести з ним час. Хтось навіть ходить у кіно або їде в подорож. Такі активності поза діловими відносинами виводять партнерство на новий рівень. Важливо дати партнеру можливість побачити себе справжнього і подивитись на його реакцію у ті моменти, коли ви раздратовані. У бізнесі вважається, що робити помилки – не страшно. Але не треба робити великих і чужих помилок. Джерело: mind.ua
kmbs live
01.05.2023 at 08:10
Test test ...
22.04.2023 at 08:06
test test test ...
26.11.2021 at 10:00
Where to start and how best to build a speech at an international conference? ▪By what signs can you ...
25.08.2021 at 15:37
Літо добігає кінця, і варто згадати найкраще, що у ньому було. Зокрема, цікаві матеріали на OPEN.kmb ...
13.08.2021 at 07:10
«Фінансовий менеджмент лише на 30% складається з математики, решта 70% — психологія. Адже приймаючи ...
09.08.2021 at 08:15
Як HRD побачити процеси щодо людей цілісно та підпорядкувати їх стратегічним цілям бізнесу? Програ ...
06.08.2021 at 11:19
Під час зростання компанії питання щодо людей з побутового рівня виходять на стратегічний — їх більш ...
05.08.2021 at 07:12
"Неможливо змінити напрям вітру, але можна підняти парус, щоб досягти своєї мети", - з цими словами ...